Om os

Rhododendron, Basta Planter, rhododendron planteskole, planteskole Basta Planter, købe rhododendron, haven

Vores familie består af min mand Thomas, jeg Elena og vores børn, som allerede flyttede hjemmefra. Så længe jeg kan huske tilbage, har jeg altid haft hunde. Hunde har en meget stor plads i mit hjerte. Heldigvis deler Thomas min kærlighed til hunde, og har også haft hunde siden sin tidlige barndom.

 

Vi arbejder begge to herhjemme med dyrkning af planter i vores planteskole BASTA PLANTER, og dyrker professionelt Rhododendron.

Se mere på vores sider: www.basta-planter.dk og www.bastaplanter.dk

 

I 2008 år havde vi mistet Thomas's gamle gravhund Tax, som var en pragfuld hund, som man kun kunne ønske sig at have. I forvejen har vi haft en lille toypudel Skaska. Som om det at have kun e'n lille hund, er blevet lidt for lidt for os. Derfor kom vi i tanke om, at det vil være dejligt at få en hund til. En større en, en sund og robust type, som kunne følges sammen os i vores arbejde, elske at gå ture i skov, være en aktiv, kvik og glad hund.

 

Vi har valgt så en Schnauzer. Schnauzere er hunde med et godt temperament, de har en god mellem størrelse. Desuden er de meget sjove og smukke. Deres pels er en kvalitet i sig selv. Den er meget praktisk: Vand- og smudsafvisende og beskytter hunden godt året rundt. Med den rigtige trimning af pelsen, fælder den ikke. Og deres skæg og bryn giver dem et uimodståeligt, kvikt, lidt vagtsomt udtryk.

Vores første schnauzerhund kom fra kennel Mascar i Sverige.

Mascars Måsella er hendes fulde navn. Måsella har vist sig til at være en dejlig, dygtig, glad og aktiv hund. Hun har været meget nem at opdrage. Det har været en fornøjelse, sammen med hende, at gennemgå forskellige hundekurser! I hverdagen følger hun mig på arbejde, og det er i sig selv en stor glæde for os begge to. Som om det ikke var nok, begyndte vi at gå på udstilling, og snart blev hun Dansk Champion!

 

Kan det ikke være dejligt at få en schnauzer til? Joooo, sagde Thomas. Og efter en lang og spændingsfyldt periode med at finde vores nye hvalp, drog jeg til Rusland efter den ny Schnauzer. I en russisk kennel "Febl" ventede der mig en yndige og smuk pige!

Det blev Febl Ekaterina, eller Katya som vi kalder hende hjemme. Og, ja, den pige har uden tvivl et schnauzertemperament! Hun elsker at udfordre mig! Sjov og ballade, en hel masse kærlighed tilbyder hun gerne. Hun er pragtfuld, vores lille Katya!

Kan det være nok med to schnauzere? Måske-måske ikke. Muligvis er der flere schnauzere på vej!

 

Skrevet i 2010.

 

 

Fortsættelsen:

Nu er vi i 2016 og der er sket mange gode ting siden jeg skrev det første indlæg om os.

Jeg (Elena) er gået dybbere med schnauzeropdræt, har gennemgået opdrætteruddannelsen hos DKK (Dansk Kennel Klub), registreret vores kennel under navnet BASTA DOG, har organiseret i tre år i træk og holdt Frisbeekursus for hunde og deres ejere (De første Frisbeekursus her i landet!), har gennemgået med vores schnauzere flere kurser, en af vores hunde Alice blev Besøgshund hos ældre mennesker og vi besøger sammen ugentligt et plejecenter siden efterår 2015.

Vi har fået tre kuld schnauzerhvalpe, og det er d.4 kuld hvalpe på vej.

 

Takket være vores hunde har jeg fået en nye interesse Fotografi, og den har udviklet sig med stor hast. Du kan se mine billeder på www.bastafoto.dk

I marts 2016 er jeg startet på min INSTRUKTØRUDDANNELSE, og i fremtiden vil jeg gerne beskæftige mig mere med hvalpeopdragelsen, dvs. arbejde med hvalpe (hvalpekursus, osv.)

Thomas er stadigvæk fantastisk støtte og god hjælper for mig i alt det, som jeg laver med hundene og for hundene.

Men den vigtigste nyhed er: Vi har fået Schnauzer nummer tre!!! Vores Alice!

Kan det ikke være nok med tre schnauzere, vil min kære mand Thomas sikkert sige, når jeg lufter igen tanken om at få en schnauzer til?

Måske - måske ikke! ;)

 

Skrevet  d.1.maj 2016