Schnauzere, schnauzerhvalpe, schnauzeropdræt, schnauzerkennel, kennel Basta Dog, mittelschnauzer, købe schnauzer

HVALPE.

5.06.2016

Hvalpe og gæster.

Ja, hvalpene er blevet fire uger gamle og nu er der tid til at modtage gæster. Traditionen tro, så starter altid vores familie, som den første, med at komme hjem for at bl.a. se hvalpene. Så hyggeligt, afslappet og muntert for alle, både to, - og firbenede :)

Så har hvalpefamilien, som venter på en af hvalpene, også besøgt os for den anden gang for at hilse på hvalpene.

Nu kører vi frem med at socialisere hvalpene mere og mere planlagt og i takt med deres udvikling.

5.06.2016

Mange billeder af schnauzerhvalpe (D-KULD)

31.05.2016

Hvalpene er fire uger gamle!

Hvalpene er blevet fire uger gamle, og der er en del ting, som står på deres dagsprogram hver dag :)

Allerede nu har vi for den tredje gang i træk ommøbleret hvalpegården inde i stuen. Den store, rummelige og pæne hvalpekasse blev udskiftet med en lige så stor plastikkurv. Så kom der også flere tæpper på gulvet, en bakke med avis for at de kunne lære at tisse der i den tid, når de er inde i gården. Ellers går de små hvalpe i haven for at lave det, som de skal :) 

Jeg skynder mig at sige, at hvalpene er inde i deres hvalpegård KUN når de skal sove (om natten og et par gange i løbet af dagen), ellers snapper de sovepauser både i køkkenet, i stuen, i gangen og i haven.

Vi synes, at det er absolut, absolut vigtigt, at hvalpene ikke lukkes inde i gården dagen lang. I stedet for at begrænse deres muligheder for at samle på flere udryk med hvalpegårdens væg, får de rigelige muligheder hos os til at færdes alle steder. De er sammen os i køkkenet, mens vi laver mad. De er sammen os i stuen, når vi ser TV. De er sammen os i gården, ...

Det drejer sig ikke bare kun om at færdes flere steder. Det drejer sig om erfaringer og socialisering!

Erfaringer, som små hvalpe allerede skal være i gang med at samle for at lagre dem bagefter i deres hoveder. De har allerede lært lyden af vaskemaskinen, tumbleren, opvaskemaskinen, støvsugeren, lyder fra vejen, cykler osv. Herhjemme spilles musik for dem, TV, nyheder i radio.

Hvalpene har også haft gæster på besøg, og de har hilst både på voksne mennesker og børn.

Vi er også startet med at indlære indkald på fløjtelyd. Indkald på en verbal kommando kender de allerede godt og løber hurtigt til mig ud af alle de kræfter, deres små ben har :)

Om nogle dage vil de blive præsenteret for vores agilitybane, som vi har bygget speciel til små hvalpe, og som alle de tidligere kuld schnauzere havde megen gavn og glæde af. Målet med agility banen og flere andre aktiviteter er at hvalpe udvikler sig harmonisk både fysisk og psykisk.

Dvs. det vil være en god stimulation for at udvikle på det bedste vis deres balanceevne, lyst til at lære noget sammen mennesker, selvstændighed, kreativitet osv. 

Så det går frem, ligesom det skal gå!

 

P.S. Vi hørte flere gange fra nogle opdrættere: "Nåh, ja, I bruger så megen tid på hvalpene og gør så meget for dem fordi I arbejder hjemme og har så megen fritid!"

Mere forkert kunne det ikke lyde i vores ører! Vi arbejder på vores planteskole hver dag, og det er i sig selv et hårdt og slidende arbejde. En af fordelene ved det er, at det er lige ved siden af huset, som giver os muligheder for at kigge regelmæssig til hvalpene, og have de voksne schnauzere med på arbejdet. Men! Alle vores pauser og fritid bruges på hvalpe og deres opdragelse.

I den tid, vi har hvalpe, er det dem, som har den højeste prioritet herhjemme! Derfor alle de mange andre interesser og forskellige kursus er blevet sat på standby, og vil blive genoptaget senere, når hvalpene flytter hjemmefra.

Så, ja, vi har travlt, meget travlt med at gøre vores arbejde som ansvarlige opdrættere godt! :)

 

26.05.2016

Schnauzerpiger hjælper!

Schnauzerhvalpe, schnauzere, mittelschnauzer, schnauzeropdræt, schnauzerkennel, kennel Basta Dog, købe schnauzerhvalp

Nu er der på tiden at fortale, hvor vidunderlige hjælpere vores andre schnauzerpiger er! Siden Katya og Alice har fået lov til at være sammen hvalpene, er de konstant i gang med at passe  på dem.

Både Katya og Alice er utrolig, utrolig søde med de små, søde og kærlige. Katya er så forsigtigt med dem, at det er en svær opgave for hende at flytte sine ben, når hvalpene "vikler" sig omkring dem.

De små "vikler" sig om hendes ben, hænger i skægget, prøver igen og igen mulighed for at få en tår mælk fra hende. Hun mener os om en buddist, som går og kigger konstant under fødderne for at undgå at træde på en eller anden insekt eller lignende på vejen, så forsigtigt sætter Katya sine ben på jorden, når de små er omkring hende.

Til gengældt er hun i gang med at lære dem om "at have sit private rum". Så hvis hun sover og en af hvalpene masser sig til hende, så fortale hun klart til dem, at nu er der grænse for hendes tålmodighed, som skal respekteres.

Alice har åbenbart ingen grænser for hvad hvalpene kan og må med hende. Den søde optimist er overlykkelige over for at passe de små schnauzere. Kærlighed og omsorg strømmer af hendes venlige og søde sjæl på hvalpene, og de nyder at være hos deres kærlige store søster.

Pudsigt nok at sige, men det er mange, rigtig mange gange nemmere at have hvalpe, når man har fornuftige voksne hunde i huset. Normalt hvalpene er alrig alene i haven, men skulle jeg hurtigt smutte ind i huset for et eller andet, så ved jeg, at de voksne schnauzere er sammen hvalpene og holder øje med dem, og ingen fremmed kan komme tæt på :) Dygtige piger!

Se her på billedet! Det er vores Alice med sit ærlige og fuldt af ansvaret blik, som sidder og passer hvalpene, da jeg var gået ind i huset og andre voksne schnauzere fulgte med. Ikke Alice! Hun har selv påtaget sig en vitig opgave, og klarer den strålende!

 

 

25.05.2016

Alice og hvalpene.

25.05.2016

Schnauzerhvalpe vokser fra dag til dag!

Lidt flere billeder af hvalpene. Kan I se, hvor meget har de vokset? :)

24.05.2016

Har I set en bamse?

Schnauzerhvalpe, schnauzere, mittelschnauzer, schnauzeropdræt, schnauzerkennel, kennel Basta Dog, købe schnauzerhvalp

Har I set sådan en lille, men alvorlig bamse? Så det er vores GRØN! Bamsen :)

P.S. Det er begyndt at være lidt for ouverskueligt med den store mængde af billeder, som jeg tager af hvalpene. Billederne tages med det kamera, som er lige ved hånden, når en lejlighed til fotografering byder sig. Derfor er de både billederne fra mobil, lille kamera, lidt større kamera...

"Bamse" billede er fra mobil.

24.05.2016

Hvalpene er tre uger gamle!

Schnauzerhvalpe, schnauzere, mittelschnauzer, schnauzeropdræt, schnauzerkennel, kennel Basta Dog, købe schnauzerhvalp

Nåh, hvalpene er blevet TRE uger gamle! Tror I, at de kun sover, spiser, sover, spiser?!? Nej, vel! :) 

Denne uge er nok en af de helt store uger i deres barndom! Øjenene blev åbnet, og de kan også høre nu!

Deres små ører optager lyderne alle steder fra, og det har virket i første et par dage lidt for overvældende for dem. Så der kom en del piv-piv, som reaktion på al den mængde af ny information, som de skulle forholde sig til.

Fra denne uger vejer vi dem kun en gang om dagen, i stedet for tidligere to gange dagligt, og det er nok for at se, hvor pænt de tager på.

Midt på denne uge er vi begyndt med at give dem en gang dagligt hundemad, og de synes de om :)

De har fået tander! Ja, de allefineste hele TO hjornetænder hos hver hvalp! Og de bider! Nåh, ok, "de bider" lyder lidt for stærk, men de gør det altså :)

Og de kyser, og de kyser os, mens deres haler logrer helt vildt meget af glæde, når de ser os. De er enorm søde de små schnauzerhvalpe, så der er megen af tiden som går med at kæle dem og tale til dem.

De er allerede kommet ud af deres kasse, og de har været både i stuen, og i haven. De er begyndt at lege med hinanden, med deres legetøj, lidt med os.

De forsøger også at tisse på avis! Ja, ja, de er godt i gang med at lære at blive stuerene :) 

Måsella er en ubeskriveligt kærlig mor, som er så omhyggeligt omkring dem, så de små mangler hverken mad, pasning eller kærlighed.

Hvalpene har allerede fået for første gang deres ormkur, og i løbet af de kommende uger får de ifølge planen to gange mere ormkur.

Og! Det er en STOR ting til! Katya, Alice og Skaska "fik lov" fra Måsella til at komme til hvalpene. Nu er hele familien sammen omkring de små schnauzere, og det er så hyggeligt at se, hvor megen kærlighed og omhu strømmer fra de voksne hunde mod hvalpene.

Vi nyder den tid alle sammen!

 

 

 

21.05.2016

Hvalpene er to uger gamle!

Tiden går ret hurtigt og hvalpene er allerede blevet to uger gamle! På en side kan man sige, at de stadigvæk bruger det meste af tiden på at sove og spise.Men! Set fra hvalpenes synsvinkel så er der sket mange ting med deres udvikling og alt det, som de kan nu! :)

De små drenge har åbnet øjne, kan høre, og! de kan gå! Ja, de kan gå på alle fire uden at vælte, hver gang de rejser sig på benene. Deres maver, som er dejligt runde, kommer stadigvæk en gang imellem i vejen for at de kunne gå ligeeeee ud, men de lære flittigt at holde på balancen.

Siden hvalpene har åbnet øjne blev de overasket over at opdage hinanden og kunne endelig se deres mor. De er begyndt at lege med hinanden, kravle op på deres mor eller trække hende i ørerne, bede småt i legetøjet. 

I torsdags har jeg afsluttet det Udviklingsprogram, som jeg lavede med hvalpene. Så vi er klare til deres næste indlæring, som vi starter når hvalpene bliver 3-3,5 uger gamle. Imens så har vi mere andet at gøre sammen dem :)

14.05.2016

Hvalpene har åbnet øjne!

Yes! De små, søde drenge har åbnet øjne! I fredags var der en GRØN dreng, som fik smalle sprække, og allerede i lørdas blev øjnene åbnet. De første to dage havde han den karakteriske for små hvalpe lidt sløret udrykt i øjne, men i dag er øjnene helt klare, fine og mørk blå! Smukke!

GUL dreng's øjne begyndte at åbne sig i lørdag, og i søndags BLÅ dreng kom i gang med dem :)

Det går fint! Det ser ud, som om de selv blev lidt overrasket over alt det, de pludselig er begyndt at se omkring sig.

Har brugt megen af tid til at få billeder af deres smukke øjne, men det er ikke så let. Hvalpene føler sig så tryg i mine hænder, og når jeg tager dem op, så fælder de i sovn med det samme. Ligger jeg dem i sofaen, så går det igen en split sekund, hvor de når at ligge sig til rette, og så sover de igen.

Den korte proces mellem at være vågen og fælde i sovn kan ses på de tre billeder :)

 

 

12.05.2016

Den første gave til hvalpene

Så allerede nu har hvalpene, dvs, jeg i stedet for dem, modtaget hvalpenes første gave! Jeg satser på, at den gave og det arbejde, som jeg vil lægge i at bruge gaven, vil være til gavn og glade både for selve små schnauzere og for deres nye familier.

Ved I, hvad vi skal snart? Vi skal nemlig lære indkald! Ja, ja, det skal vi! Når hvalpene bliver ca. 4 uger begynder jeg med dem at lære indkald på fløjten. De to fløjte er købt til dette formål, og senere, når hvalpene skal flytte hjemmefra, får de med sig deres egne nye fløjter, som jeg vil bestille til dem senere.

Hvorfor skal vi som opdrættere lære dem indkald? Er det ikke de nye ejeres opgave? Hvorfor skal det læres med fløjten?

For det første, har vi hørt og observeret, at nogle nye hvalpekøbere er så bange for at slippe de små hvalpe frit på ture af angst at de små vil løbe væk, så hvalpene mister så megen brugbart tid til deres socialisering, udviklings af kommunikation med andre venlige hunde, hvalpe, og mennesker, som de møder på deres ture. Og vi må huske, at hvalpene har en ret begrænset tid (op til 16 uger) til at lære de absolut vigtigste for deres fremtidige liv ting. Senere er det stadigvæk muligt at socialisere hvalpe, men den mest optimale tid for dette og som giver bedre resultater er op til 16 uger! Husk det!

For det andet, at gå i snor er ikke det bedste for at hvalpen udvikler sin krop, balanceevner osv. optimalt. 

Så begynder det også  at glippe med at lære indkald på fritløbende områder. Men vi ved alle sammen, at godt indlærte Indkald er en af de ting, som hvalpen må lære lige fra d.1.dag i sit nye hjem.

Derfor fra nu af har vi valgt at hjælpe hvalpene og deres ejere med det :)

Hvorfor lige med fløjten?

Fordi det lyder ens hver gang man kalder på hvalpen. Så det vil ikke være nogle problemer for hvalpeejere at overtage det indlærte og vedligholde det med hvalpene.

Den slags fløjter, som jeg har meget omhyggeligt og efter anbefallinger valgt, er meget anerkendte blandt hundefolk. Både blandt dem, som går på jagt, og dem, som bruger dem til almindelige familiehunde.

Fløjten kan fåes i forskellige farver. Den har også bestemt nummer, så det er meget nemt at købe en magen til den, hvis man kommer til at miste den gamle. Eller hvis man vil have flere fløjter, måske endda i forskellige farver. Prisen er små 70 - 90 kroner, og de sælges i flere butikker her landet over. Ganske enkelt!

Det er faktisk nemmere at kalde på hunden. I stedet for at råbe over hele omegn: "Kiwiiiiiiiiii, kommmmm her.....!" (Kan være pinligt nogle gang, ikke ;)), fløjter man bare en-to gange. Hunden hører som regel bedre lyden fra en fløjte, selv om det kan være et meget blæsende vejr.

Vi skal nok give til hvalpefmilier en "brugsanvisning" til indkald :) 

P.S. Det er også en god ide at indlære indkald på en verbal kommando til "hjemebrug" eller andre situationen, hvor fløjten ikke vil være nødvendigt.

10.05.2016

Schnauzerhvalpe er 1.uge gamle.

Det er så fantastisk at få lov til at følge igen med i hvalpenes udvikling. Hver gang, når vi forventer og senere får hvalpe, glæder jeg mig urtoligt meget til den spændende, følelsesrige og udfordrende hvalpeperiode.

Og hver gang bliver jeg forbløffet over for naturens gang! Alle de urinstinkter, som hundemor og andre hunde i familien viser, når hvalpene kommer til verden. Hvor helt oprigtige deres opførsel er, hvor megen kærlighed og omhu har de i sig, og hvor fornuftige vores hunde er!

Min respekt for vores schnauzerpiger er meget stor! Og beundring for dem vokser konstant! 

Hvalpene er blevet 1 uge gamle. Men det er så megen ro herhjemme, både fra hvalpekassen og fra Katya, Alice og Skaska, som ikke endnu har fået lov til at være i stuen i nærheden af Måsella og hvalpene. De voksne tager de meget pænt og afslappet. De får selvfølgelig deres ture, lidt aktivering, kys og klap, så virker de tilfredse.

Katya er nok den, som har det sværest med at vente på, når hvalpene bliver lidt ældre for at de kan gå sammen. Alice er også meget nysgerrig, men venter tålmodigt på den dag. Jeg viste dem forsigtigt tidligere en lille hvalp, så de ved udmærket hvad der foregår i hvalpekassen :)

Ok, 1.uge:

1.dag efter fødslen: Hvalpene kan allerede gø! Deres sødeste bjaf fra hvalpekassen, mens de sover og drømmer, er en ren melodi i mine ører :) De dier fint, og alt som det skal være.

3.dag efter fødslen: kløerne blev klippet.                                                                   Utroligt, hvor hurtigt de kan vokse, kløerne altså. Måsella har besluttet sig for, at hvalpene skal træne deres små kropper. Derfor ammer hun dem både i liggende og sidende (allerede nu!) stilling. De små klarer de nye udfordringer fint!

Hvalpene vejes stadigvæk to gange om dagen, og vægten går pænt op.

4., 5., 6. og 7.dag: alt foregår som de skal, Hvalpene for det meste sover og dier. De små drenge virker rolige og tilfredse.

De er begyndt at lufte hovedet op, og kravler på deres tykke maver rundt i kassen enten efter sin mor eller til et sovested.

Schnauzerhvalpe, schnauzere, mittelschnauzer, køb schnauzer, opdræt af schnauzere, schnauzere peber/salt, schnauzerkennel

3.05.2016

Schnauzerhvalpe er født!

Sikke en dag har været i dag! I dag har vi fået vores, med en stor glade og forventninger ventede, D-KULD schnauzerhvalpe efter vores Måsella (Mascars Måsella) og svenske Mascars Mälvin! 

Det blev til tre søde drenge, som kom straks i gang med at die deres mor, som er så kærlig over for dem og passer godt på sine små sønner.

Det bliver spændende at se, hvem hvalpene kommer til at ligne. Både Måsella og Mälvin er meget fine schnauzere. Kloge, sunde, pæne, aktive, glade, stabile, men meget typisk schnauzerpels, og i det hele taget nogle dejlige familie, - (og ikke kun familie) hunde, som vi elsker højt og sætter megen pris på dem og deres egenskaber.

Lad os følge sammen i hvalpenes udvikling!