HVAD KAN DU MED EN SCHNAUZER

SCHNAUZERE er utrolig alsidige hunde! Med deres intelligents, vilje, styrke, energi, nysgerrighed og andet, er de fantastisk gode til næsten til de hele! 

Med en schnauzer kan du dyrke AgilityRallyLydighedSporarbejdeNoseWorkDog DancingHTMTricks, DogparkourCanicross, Hyrdning og meget mere andet!

Det er næsten aldrig for sent at starte på noget nyt sammen din schnauzer! 

Ud over det navnte, en schnauzer er en rigtig god famuliehund, som altid vil gerne deltage i alle familiens aktiviteter! Men schnauzer er også ret god til at bare tage en slapper sammen sin familien i en sofa foran TV :)

 

AGILITY

Agility går ud på, at hunden så hurtigt som muligt, og med så få fejl som muligt, skal gennemløbe en fastlagt bane med kombinationer af forskellige forhindringer. Hunden skal bl.a. springe over forhindringer, løbe slalom, balancere på en vippe og bevæge sig igennem en tunnel.

Agility betyder hurtighed, smidighed og præcision, og det er præcis, hvad der kræves af såvel hund som ejer i agility-sporten, både som konkurrencesport og som varieret træningsform for både hund og ejer. 

Agility er oprindelig inspireret af ridebanespringning og går ud på, at hunden skal forcere en “forhindringsbane”, hvor hundeføreren dirigerer hunden ved hjælp af kropssignaler og stemmekommandoer. Man kan undervejs få fejl og vægringer, og til konkurrence vinder den hund, der har færrest fejl og løber på den hurtigste tid.

P.S. På billederne ses vores schnazuervenner fra Tyskland: Tiona Roth og hendes dygtig Bärti (Edelbärt vom Golddorf).

NOSE WORK

Nose work er en ny hundesport i Danmark, som handler om at lære hunden at finde forudbestemte dufte i forskellige miljøer efter faste regler. Træningen er bygget op omkring søgning efter tre specielt udvalgte dufte i fire forskellige miljøer: beholdersøg, indesøg, udesøg og køretøjssøg.

Nose work er betegnelsen for en ny hundesport i Danmark, hvor man træner hunden til at finde forskellige dufte i forskellige miljøer – og at bruge næsen er noget, næsten alle hunde af alle racer og aldre elsker.
Nose work går i sin enkelhed ud på, at man lærer sin hund at finde forudbestemte dufte i forskellige miljøer og efter faste regler. Man kan enten vælge at træne med konkurrence for øje eller blot som en rigtig god aktiverin
g.

RALLY

‚ÄčRally-lydighed er, som navnet antyder, en hundesport baseret på lydighedsøvelser, men til forskel fra almindelig lydighedstræning lægges der her ikke så stor vægt på præcision, men derimod på samarbejde mellem hund og fører. Det betyder, at man både i træning og i konkurrencer skal udtrykke glæde og positivitet.

Rally-lydighed er en sammenblanding af flere forskellige hundesportsdiscipliner – ligesom i agility skal hund og fører gennemgå en bane med øvelser, men momenterne er baseret på lydighedsøvelser, som f.eks. sit, dæk og spring, kombineret med andre øvelser, der slet ikke kendes fra lydighed.

I rally-lydighed skal hund og fører gennemgå en bane med 10-20 skilte, som angiver hvilke øvelser hunden skal udføre. Og som i agility er banen, som hund og fører skal igennem, forskellig fra gang til gang, og designet dommeren på dagen.

CANICROSS

Løb med hund, eller Canicross, som det hedder når man stiller til konkurrence, er noget som rigtig mange hundeejere gør, løbeturen er en fin måde at komme på tur med sin hund på.

DOG DANCING

Heelwork to Music – også kaldet Dog Dancing – er en hundesport, hvor hund og fører sammen udfører en koreografi, som passer til et stykke musik. Der er to discipliner.

Heelwork To Music, hvor hunden hele tiden arbejder tæt på hundeføreren, og freestyle, hvor alt er tilladt.

Dog Dancing handler om, at hund og ejer i fællesskab fortæller en historie med udgangspunkt i et stykke musik, føreren selv har valgt. Hunden lærer en række tricks og øvelser, der udføres, så de passer til musikken, så at hundens bevægelser, hundeførerens bevægelser og musikken går op i en højere helhed. 
Man kan vælge at inddrage rekvisitter og flotte kostumer, men det er ikke et krav.  

Det nærmeste man kan sammenligne HTM med, er skøjteløbernes friløb. Programmerne kan have forskellig sværhedsgrad, og i nogle konkurrencer skal bestemte elementer og øvelser indgå. 
Ved en ”lydigheds-fri ved fod” skal hunden bevæge sig på venstre side af føreren med højre skulder tæt på førers venstre ben, og hunden skal sætte sig, når føreren standser op. I HTM findes der yderligere ni heelwork-positioner – og hunden behøver ikke sætte sig, når der standses op.

DOG PARKOUR

Dogparkour er en fysisk træningsform hvor vi arbejder med din hunds kropsbevidsthed og kernemuskulatur. i bund og grund betyder parkour art man bevæger sig fra A til B og mest effektivt og hurtigst muligt og at man må passere de forhindringer der ligger på ens vej udelukkende ved brug af kroppen.

Til at starte med skal man have gjort diin hund fortrolig med de forhindringer den møder på banen. Og når man kommer dertil kan du begynde at gå fra en forhindring til en anden hvor hunden ikke for lang tid til at tænke over hvad dennu  skal gøre, men istedet stoler på sin krop og hvor den sætter poterne. 

Det primære formål med dogparkour er at din hund bliver mere kropsbevidst, styrer sin fysiske balance, lærer impulskontrol og samlet set får en bedre kropskontrol. Samlet set vil det give din hund et større selværd og bedre selvtillid. Ligeledes bliver din hunds og din samarbejde styrket. 

Håbet er naturligvis også at du som hundeejer får inspiration til øvelser der kan laves når I er ude at gå tur. Det kan være en træstamme i skoven der skal balanceres på, eller en lygtepæl hunden kan stille sig med forpoterne op ad. Kun fantasien sætter grænser. Men det bevirker at jeres gåture bliver sjovere og jeres sammenhold bliver styrket. Den grundlæggende tanke bag dogparkour er at bruge de naturlige udfordringer vi finder rundt omkring i miljøet og selvom vi arbejder med opstillede redskaber og øvelser vil I kunne overføre bevægelserne hunden laver til noget I kan lave i skoven, på stranden eller i byen