Læsestof.

Kære læsere.

Lige på den her side vil jeg samle sammen og lægge op nogle gode artikler om hunde, deres behøv, adfærd, opdragelses metoder og meget mere.

Læsestoffet har jeg hentet flere forskellige steder fra, og det vigtige er, at artiklerne er skrevet af nogle meger enerkende mennesker inden for hundeverden, som har mange års erfarringer og god forståelse for hunde, og forfatterne tager udgansgpunkt i den nye viden om hunde.

Så har du lyst til at vide lidt mere om vores kære firbenede venner, eller måske vil opdatere din egen viden, eller vil komme nogle gammeldags myter om hunde til bunds, eller... det kan være flere årsager til at du er her på siden :)

Uanset hvad, det vil glæde mig meget, hvis du kan bruge de samlede på siden artikler.

God læselyst!

Psykologisk set:

Artiklerne skrevet af Anders Hallgren, 

Anders Hallgren skriver fast i Dyrefondets blad.

Anders Hallgren er uddannet psykolog og den første hundepsykolog i Europa og formentlig også i resten af verden.

Han har mere end 50 års erfaring som hundepsykolog og træner og har skrevet over 30 bøger om hundeadfærd. Allerede i sine første bøger fra 1971 og 1974 gjorde han op med den tids straffende og militante træningsmetoder.

I dag er hans bløde træningsmetode, der bygger på ros og belønning, anerkendt af forskere og eksperter verden over.

 

ARTIKLERNE (klik på titlerne for at komme til artiklen):

 

Det er blevet almindeligt, at mange tilsyneladende bliver trætte af deres hunde. Tolerance og empati er åbenbart ikke nogen selvfølge …

Man kan uden at overdrive sige, at hunde hører til de allermest høflige af alle dyr og er yderst omhyggelige, når det gælder det sociale samspil.

Al forskning viser, at de bløde træningsmetoder også er de rigtige. De hundeejere, som kontrollerer, korrigerer, straffer og er autoritære, skader deres hunde både psykisk og fysisk.

Der findes mange former for stress og mange former for stressfaktorer. De har alle én ting tilfælles: De er skabt for at løse midlertidige vanskeligheder.

Kastration hjælper kun mod aggression i omkring 60 procent af tilfældene og lidt oftere, når det gælder sexfiksering og stærk interesse for lugte.

Jeg har set det mange gange - hunde, der bliver hjælpeløse. De giver op, fordi de ikke kan påvirke deres situation. I stedet bliver de indadvendte, passive og stille.

Ulve har stærke familiebånd. De holder sammen og samarbejder effektivt under jagten. Ungerne passes og beskyttes på bedste vis, og de ’opdrages’ udelukkende ved, at forældrene fungerer som rollemodeller.

Du er rollemodel for din hund. Hunden efterligner dig på samme måde, som den efterligner sin mor, sine søskende og senere også andre hunde. Så hvis du selv er venlig og rar, får du også en venlig og rar hund.

Din ideologi er din holdning til det levende miljø. Det er den, som blandt andet fortæller dig, hvordan du skal se på og behandle dine medmennesker og de dyr, du har ansvaret for. Den farves ofte af, hvordan du selv blev behandlet, da du var lille, og under din opvækst.

Er du en af dem, der anser lederskab for at være vigtigt? I så fald er det på tide at tænke anderledes, for det er bare en myte. ’Mangel på lederskab’ som årsag til problemadfærd er en uvidenskabelig diagnose, og forhåbentlig vil den snart forsvinde.

 

Myter om hunde:

Der findes rigtig mange myter om, hvordan hunde skal behandles. Nu skal de aflives én for én, for de skader hundenes helbred både fysisk og psykisk.

Adfærdsbehandler og dyreinstruktør Betina Sabinsky fra DogWise hjælper os gennem junglen af myter og afliver de værste og mest sejlivede.

 

 

ARTIKLERNE (klik på titlerne for at komme til læsning):

 

Myte 1:

Din hund har ikke brug for en leder

Myte 2:

Selvfølgelig skal du hjælpe din hund

Myte 3:

Hunden humper ikke for at dominere

Myte 4:

Hvis din hund knurrer, har du overtrådt alle dens grænser

Myte 5:

Din hund vil IKKE dominere dig

Myte 6:

Din hvalp skal ikke sættes på plads

Myte 7:

Tag separationsangst alvorligt

 

Myte 8:

Lad være med at stresse din hund

Sådan får du hunden ned i gear

Lad din hund snuse på gåturen

 

Myte 9:

Alle hundeejere bør gå til hundetræning

Myte 10

Du må gerne trøste din hund

 

Aflivningen af myterne har været bragt i Dyrefondet - bladet for dyrevenner .