Schnauzere, schnauzerhvalp, schnauzeropdræt, schnauzerkennel, kennel Basta Dog, mittelschnauzer

FØR DU KØBER EN HVALP.

Kære kommende hvalpefamilier,

hvis I i jeres overvejelser er nået frem til at få en schnauzerhvalp fra os, eller stadigvæk er i gang med at overveje den mulighed, så her er lidt info til jer :)

Vi ved ikke, hvor meget I kender til racen eller hvor meget har I sat jer ind i det spændende projekt "At få en hvalp i familien". Vi går selvfølgelig ud fra, at I er godt forberedte til det store skridt at købe en hvalp.

Men for sikkerheds skyld vil vi anbefale jer at kigge på DKK's hjemmeside (Dansk Kennel Klub), som har en hel masse gode råd og hjælp til kommende hvalpekøbere.

-> Link til DKK's side for hvalpekøbere

 

Når alle overvejelserne er på plads, så I er meget velkomne til at kontakte os for yderlige spørgsmål om racen, vores opdræt, vores hunde osv.

Vi inviterer altid kommende hvalpekøbere eller dem, som kun overvejer at få en schnauzerhvalp, til at besøge os. Det er en god chance for os alle sammen at hilse på hinanden og få en schnauzersnak. Vi viser gerne vores hunde frem og fortæller om dem. I kan også se de hjemlige omgivelser, hvor vores hvalpe vokser op. 

For os er det vigtigt at høre om jeres forventninger til en hvalp, og vi vil også gerne fortælle om vores forventninger til hvalpekøbere.

Vi synes at det er meget vigtigt at give en god start til vores hvalpe allerede fra den tidlige barndom hos os. Vi går også meget op i, at vores hvalpe kommer til de familier, som har de rigtige holdninger til hvad det betyder at have en hund.

På den måde er der også en større chance for at I får det godt sammen hvalpen, som med den fornuftige og kærlige opdragelse kan blive til en harmonisk og afbalanceret voksen familiehund.

Er det ikke det, vi alle sammen vil? :)

 

Obs.: Har du ikke  mulighed til at besøge os, så vil vi bede dig om at skrive et brev til os, hvor du fortæller lidt om dig selv, dine erfaringer med hunde, osv.

Vi sælger ikke hvalpe efter telefonaftale! Du er nødt til at besøge os før vi reserverer fast en hvalp til dig.

 

Kort om vores holdninger til hvalpeopdrægelse.

 

1. Vi sælger ikke hvalpe før de er blevet 9-10 uger gamle!

Flere studier om hvalpe, deres udvikling osv. har vist sig, at den mest optimale alder for hvalpen forlader opdrætteren ligger ca. på 9-10 uger.

Den praksis at beholde hvalpene indtil de når den alder er meget almindelig f.eks i Tyskland. Der må man faktisk ikke sælge hvalpe i 8-ugers alder. 

Vi har valgt at gøre det samme, fordi for os er det vigtigt, at vores hvalpe for de mest optimale betingelser for deres udvikling, som senere vil kunne hjælpe dem til at blive med den rette opdragelse til nogle harmoniske og afbalancerede familiehunde.

Du kan læse mere om det emne, her

 

2. Hvalpe i hjemmet.

Vores hvalpe fødes og vokser op inde i stuen, men så snart de begynder at gå får de lov til at færdes over det hele (både inde i huset og ude i gården eller haven).  

På den måde lære de forskellige miljø at kende. De lærer også alle de almindelige hjemlige lyder, som fylder hver familieliv (såsom lyder af støvsugeren, vaskemaskinen, opvaskemaskinen, tumbleren osv.) Og selvfølgelig har de fra den første dag af deres liv kontakt med os og andre familiens medlemmer.

 

3. Udviklings programmer for hvalpene.

Vi laver et udviklingsprogram "BIO SENSOR-programmet", fra hvalpene er 3 dage gamle og op til de er blevet 16 dage gamle.

Læs mere om programmet, her

Senere starter vi på en andet udviklings program for små hvalpe, som går ud på at præsentere dem for mange forskellige ting.

 

5. Socialisering af hvalpe.

Hvalpesocialisering er enorm vigtigt for hele deres liv fremover. Derfor går vi meget op i det, og vores hvalpe tages på forskellige udflugter både med bil, S-tog, bus. Vi går med dem ture i byen, på stranden, på togstationer, kigger ind i nogle butikker, hvor hundene er tilladt til at tage med.

Hvalpene møder mange forskellige grupper mennesker både hjemme hos os og på vores ture, så fra tidligere barndom får de hilst både på voksne, børn, osv.

 

6. Aktivering af hvalpene.

Vi laver mange forskellige aktiverings lege med hvalpene. De har f.eks. en lille agilitybane, og andre ting, som styrker deres fysisk udvikling, hjælper til at udvikle deres balanceevner på den bedste måde, osv.

Vi laver sammen dem også andre lege, hvor de bliver nødt til at bruge deres små hoveder, og nogle gange være lidt kreative. På den måde udvikler de også evner til at løse forskellige opgaver, som vil være til gavn til deres indlæring senere hos deres nye familier.

 

7. At være stuerene.

Vi forsøger så godt som muligt at vores hvalpe bliver tæt på eller 100% stuerene, når de flytter hjemmefra. Det kræver selvfølgelig en stor indsats fra vores side, men det gør vi gerne.

 

8. INDKALD og KLIKKERTRÆNING.

Vi ved allesammen, at små hvalpe lærer bedst. Derfor for at hjælpe deres kommende ejere, er vi begyndt at lære hvalpene Indkald på fløjte.

Vi er også begyndt at lære dem med klikkertræning forskellige ting (kontakt øvelse, tjek osv.), som er gode til at hvalpen får motivation og lyst til at arbejde sammen et menneske. Det indlærte kan være til gavn for deres kommende ejere.

Obs.: I behøver selvfølgelig ikke at fortsætte med at bruge fløjten til indkald eller arbejde med klikkertræningen, men de indlærte af hvalpene færdigheder kan I uden tvivl får glæden af.

 

9. Mentalbeskrivelse af hvalpene.

Vi er begyndt at invitere en specialist fra DKK (Dansk Kennel Klub) til at lave Mentalbeskrivelse på vores hvalpe.

Mentalbeskrivelsen er en gode måde at forstå lidt mere præcis hvalpenes egenskaber. Det vil også være en god supplement til vores vurdering af hvalpene, når de skal vælges til deres kommende familier.

Det er også et godt redskab til hvalpefamilier, som de kan bruge i deres liv sammen hvalpen (i indlærings proces, osv.)