Kort om vores holdninger til hvalpeopdrægelse.

1. Vi sælger ikke hvalpe før de er blevet 9-10 uger gamle!

Flere studier om hvalpe, deres udvikling osv. har vist sig, at den mest optimale alder for hvalpen forlader opdrætteren ligger ca. på 9-10 uger.

Den praksis at beholde hvalpene indtil de når den alder er meget almindelig f.eks i Tyskland. Der må man faktisk ikke sælge hvalpe i 8-ugers alder. 

Vi har valgt at gøre det samme, fordi for os er det vigtigt, at vores hvalpe for de mest optimale betingelser for deres udvikling, som senere vil kunne hjælpe dem til at blive med den rette opdragelse til nogle harmoniske og afbalancerede familiehunde.

Du kan læse mere om det emne, her >>

 

2. Hvalpe i hjemmet.

Vores hvalpe fødes og vokser op inde i stuen, men så snart de begynder at gå får de lov til at færdes over det hele (både inde i huset og ude i gården eller haven).  

På den måde lære de forskellige miljø at kende. De lærer også alle de almindelige hjemlige lyder, som fylder hver familieliv (såsom lyder af støvsugeren, vaskemaskinen, opvaskemaskinen, tumbleren osv.) Og selvfølgelig har de fra den første dag af deres liv kontakt med os og andre familiens medlemmer.

 

3. Udviklings programmer for hvalpene.

Vi laver et udviklingsprogram "BIO SENSOR-programmet", fra hvalpene er 3 dage gamle og op til de er blevet 16 dage gamle.

Læs mere om programmet, her >>

Senere starter vi på en andet udviklings program for små hvalpe, som går ud på at præsentere dem for mange forskellige ting.

 

5. Socialisering af hvalpe.

Hvalpesocialisering er enorm vigtigt for hele deres liv fremover. Derfor går vi meget op i det, og vores hvalpe tages på forskellige udflugter både med bil, S-tog, bus. Vi går med dem ture i byen, på stranden, på togstationer, kigger ind i nogle butikker, hvor hundene er tilladt til at tage med.

Hvalpene møder mange forskellige grupper mennesker både hjemme hos os og på vores ture, så fra tidligere barndom får de hilst både på voksne, børn, osv.

 

6. Aktivering af hvalpene.

Vi laver mange forskellige aktiverings lege med hvalpene. De har f.eks. en lille agilitybane, og andre ting, som styrker deres fysisk udvikling, hjælper til at udvikle deres balanceevner på den bedste måde, osv.

Vi laver sammen dem også andre lege, hvor de bliver nødt til at bruge deres små hoveder, og nogle gange være lidt kreative. På den måde udvikler de også evner til at løse forskellige opgaver, som vil være til gavn til deres indlæring senere hos deres nye familier.

 

7. At være stuerene.

Vi forsøger så godt som muligt at vores hvalpe bliver tæt på eller 100% stuerene, når de flytter hjemmefra. Det kræver selvfølgelig en stor indsats fra vores side, men det gør vi gerne.

 

8. INDKALD og KLIKKERTRÆNING.

Vi ved allesammen, at små hvalpe lærer bedst. Derfor for at hjælpe deres kommende ejere, er vi begyndt at lære hvalpene Indkald på fløjte.

Vi er også begyndt at lære dem med klikkertræning forskellige ting (kontakt øvelse, tjek osv.), som er gode til at hvalpen får motivation og lyst til at arbejde sammen et menneske. Det indlærte kan være til gavn for deres kommende ejere.

Obs.: I behøver selvfølgelig ikke at fortsætte med at bruge fløjten til indkald eller arbejde med klikkertræningen, men de indlærte af hvalpene færdigheder kan I uden tvivl får glæden af.

 

9. Mentalbeskrivelse af hvalpene.

Vi er begyndt at invitere en specialist fra DKK (Dansk Kennel Klub) til at lave Mentalbeskrivelse på vores hvalpe.

Mentalbeskrivelsen er en gode måde at forstå lidt mere præcis hvalpenes egenskaber. Det vil også være en god supplement til vores vurdering af hvalpene, når de skal vælges til deres kommende familier.

Det er også et godt redskab til hvalpefamilier, som de kan bruge i deres liv sammen hvalpen (i indlærings proces, osv.)

På print: om vores opdræt, hvalpeopdragelse, holdninger osv.

Portræt af opdrætteren, DSPK's blad

DANSK SCHNAUZER OG PINSCHER KLUB (DSPK) har publiceret en artikel om os i juni 2016 (53.årgang nummer 2).

I artiklen kan du læse lidt mere information om os, vores avlsmål og principper, opdragelse af hvalpe og deres socialesiring, vores schnauzere og arbejdet med dem osv.

Klik på de otte billeder nedenfor, så vil de åbnes i større format.

Vil du høre mere, så skriv venligts til os :)

God læsning!

­

HVALPESOCIALISERING PÅ HØJT PLAN

skrevet af IRENE JARNVED

En gang i slutningen af sommeren 2012 blev vi kontaktet af        Irene Jarnved, som er en af de bedste hundeinstruktører og adfærdsbehandlere her i landet, forfatter til flere bøger og artikler om hunde, freelance hos DKK, o.m.m.


Hun mente, at vores hvalpeopdragelse var meget interessant, som man burde skrive en artikel om. Efter nogle overvejelser sagde vi ja til det, og i oktober 2012 udkom DKK's blad HUNDEN med Irenes artikel om vores hvalpeopdræt. 

 Muligvis ved du allerede det hele i forvejen, muligvis kan du finde noget nyt i artiklen og blive inspireret til dit kommende kuld hvalpe.

Læs artiklen >>